Allahu Akbar! Brekend nieuws! Voormalig vooraanstaand PVV'er Joram van Klaveren is moslim geworden!
En dan krijg je van die standaard reacties van zowel de kant van de PVV'ers (rechtse hoek) als van sommige moslims als zo'n bekende persoon zich bekeerd.
Het is logisch en vanzelfsprekend dat Wilders en zijn aanhangers daar niet blij mee zullen zijn, dus ze zullen van alles proberen om zo'n persoon nu in diskrediet te brengen. Toen hij nog een PVV'er was en die-hard tegen de islam en moslims was, toen vonden ze hem natuurlijk top.
Dit lijkt op het verhaal van de Joodse rabbijn Abdullah ibn Salam (ra) die zich bekeerde tot de Islam ten tijde van de profeet (vzmh) in Medina. De profeet (vzmh) vroeg de Joden wat ze van hem vonden, ze zeiden allemaal hij is een van de meest wijze en beste personen onder ons. Toen vroeg de profeet (vzmh) aan hen, wat zouden jullie ervan vinden als hij moslim zou worden? Toen zeiden ze dat zou hij nooit doen, dan zou hij de domste persoon zijn en de slechtste onder ons. Daarna werd bekend gemaakt dat hij zich daadwerkelijk bekeerd had.
En dan heb je nu ook sommige moslims die gelijk gaan twijfelen en van het negatieve uitgaan en zeggen dat hij een spion of informant zal zijn of niet oprecht. Tegen hen zeg ik. Als moslims slim zijn en wijs dan kunnen infiltranten niks bereiken. Bovendien kunnen degenen die infiltranten inzetten heel goed iemand gebruiken die al reeds als moslim bekend staat in de gemeenschap. Het is niet zo dat ze daar persé een bekeerling voor nodig hebben. En wat kunnen moslims aan zo'n persoon vertellen wat ze al reeds niet weten over islam en ons of kunnen weten?

No comments:

Post a Comment