Een mededeling aan al mijn Facebook 'vrienden' en volgers

Ik blokkeer zelden tot nooit mensen op sociale media, net als dat ik nooit vriendschapsverzoeken aan mensen stuur. Maar als sommige verdachte en irritante personen na veelvuldige adviezen en waarschuwingen alsnog doorgaan met hun onzin, stalken en lastig vallen, dan heb ik geen andere keuze dan ze te blokkeren. Daarom heb ik net twee (inmiddels drie fake accounts van dezelfde persoon vermoed ik) van die trolls geblokkeerd, de enige twee in mijn blokkeerlijst, terwijl mijn vriendenlijst bestaat uit 3212 personen en 432 volgers.
Iedereen is vrij en welkom om mij toe te voegen of te volgen, maar ik tolereer niet dat soort wangedrag. Verraders, hypocrieten en extremisten vermijd ik als de pest.
Je mag met mij van mening verschillen, dialoog en discussie is altijd welkom, daar hou ik ook van. Maar wel op basis van wederzijds respect en zinnige argumenten en bewijzen. Geen leugens en zwartmakerij en proberen iemand te framen op basis van wat hij nooit gezegd of gedaan heeft.
Ik snap niet wat zulke mensen die zich vaak verbergen achter nep accounts proberen te bereiken. Ik bedoel jij bent degene die hier uit je eigen wil en vrijwillig mij toevoegt of volgt en op mijn profiel reageert. Niemand heeft je gedwongen, uitgenodigd of gevraagd. Dan wordt op zijn minst van je verwacht dat je niet herhaaldelijk dezelfde fouten gaat maken en mensen valselijk gaat beschuldigen of met kwade vermoedens gaat komen.
En als laatste ik bepaal zelf wat ik hier plaats, ik plaats datgene waarvan ik denk dat het de waarheid is of goedheid bevat, als ik een quote of citaat van iemand plaats, dan betekent het niet dat ik met alles wat die persoon in zijn leven gezegd of gedaan heeft eens ben. Ik vind dat mensen ook hun gezond verstand moeten gebruiken en logisch moeten nadenken. Datgene wat ik plaats wat met de islam te maken heeft, moet in overeenstemming zijn met de revelatie, rede en realiteit. Voor de rest heb ik vrijheid van meningsuiting hier, zolang het binnen de kaders van de wet is. Niemand kan en mag tegen mij zeggen wat ik wel of niet moet plaatsen.

No comments:

Post a Comment