De Turkse Önder Kaya van Politiek Neutraal wordt tegen het Islamitisch licht gehouden en gewogen!


Ik stel een aantal kritische vragen aan hem naar aanleiding van het laatste deel van zijn interview dat hij gaf aan Sangar Paykhar van Hollandistan die opeens verdwenen is uit de sociale media wereld, met name Facebook en Twitter. Wat verstaat hij onder een conservatief platform of het zijn van een conservatieve moslim? Waar haalt hij zijn ethiek en moraal en zijn normen en waarden vandaan als hij de islam die gebaseerd is op Koran en Sunnah niet praktiseert, wat hij klassiek of traditioneel islam noemt. Ik vind het goed dat hij zich voor de Nashville-verklaring en volgens mij staat hij kritisch ten op zichte van linkse politieke partijen zoals DENK. Waarom is dat zo? Waarom zou een moslim op een conservatieve partij zoals het CDA stemmen terwijl zij ook tegen islam zijn? Wat is er mis mee als moslims zich verenigen op basis van hun geloof en opkomen voor hun religie, rechten, vrijheden en belangen in dit land?
Voor de rest vind ik Önder Kaya een intellectuele en sympathieke persoon. Ik ben blij dat hij tegen sodomie en transgenderisme is, ik had een ander beeld van hem toen ik zijn interview met Dennis Honing zag voor Cafe Weltschmerz. Daar zag en hoorde ik ik ook dat hij niet echt in de letterlijke betekenissen van de verzen van de Koran die over het paradijs en hel gaan geloofde, dat vond ik best wel frappant voor een moslim. We mogen niet twijfelen aan de woorden van Allah. We moeten het accepteren zoals het er staat, dus over het algemeen gewoon letterlijk nemen. Het is de absolute waarheid. De manier waarop hij eruit ziet en knikt en beweegt met zijn hoofd is wel grappig, maar we gaan niet iemand beoordelen op basis van aannames en vooroordelen, hij is voorstander van de Nashville-verklaring en ik denk dat hij gewoon met een vrouw getrouwd is. Het is een nette broeder. Hij is volgens mij voorstander van Erdogan in Turkije en verdedigt vaak de Turkse regering en AKP-partij van Erdogan en staat kritisch ten opzichte van de Nederlandse (Vaderlandse) media.

No comments:

Post a Comment