Johan Derksen heeft de hypocrisie van de selectief verontwaardigden met dubbele maat blootgelegd!


Iedereen zou het raar vinden als men zou zeggen dat wie geen moslim is of kritiek heeft op islam of moslims een islamofoob en moslimhater is.
Maar als je tegenwoordig geen homo bent of iets anders van de afkortingenreeks LHBT-tot-en-met Z of je hebt er kritiek op, dan is men in hun ogen gelijk een homofoob en homo-hater.
Hetzelfde met terechte kritiek op misdaden van Israƫl. Dan ben je volgens CIDI en consorten gelijk een antisemiet en jodenhater. Zo wordt iemand gelijk het zwijgen opgelegd en mag je je mening niet uiten.

Wat ook zo frappant is. Als Johan Derksen een grapje maakt over homo's of een kritische noot kraakt. Dan moet zelfs een minister van emancipatie aan te pas komen om hem het zwijgen op te leggen en druk uit te oefenen op hem en Veronica Inside om zijn woorden terug te nemen of er een andere positieve draai aan te geven.
En het argument dat ze gebruiken is dat het voor homo's nog steeds moeilijk is om uit de kast te komen of geaccepteerd te worden en dat zijn woorden ertoe zouden kunnen bijdragen dat zo'n proces bemoeilijkt wordt en dat zij zichzelf niet kunnen zijn of onheus bejegend kunnen worden in de samenleving.
Maar waarom vraagt men zich niet af wat er gebeurt als de leider van de tweede grootste politieke partij in het land de PVV Geert Wilders al meer dan een decennium vanuit de Tweede Kamer en de media dagelijks haat zaait tegen islam en moslims. Wat doet dat met de positie van moslims in dit land? Zorgt dat niet voor agressie tegen ons? Zorgt dat niet voor meer racisme en discriminatie, islamofobie en moslimhaat. Zelfs institutioneel in de Trias Politica en massa media, laat staan in de maatschappij bij gewone burgers. Houdt dat de emancipatie van een minderheidsgroep zoals die van de moslims hier niet tegen om hun religie openlijk te praktiseren en zichzelf te ontplooien?


No comments:

Post a Comment