Wednesday, August 22, 2018

Selffulfilling prophecy van Wierd Duk (Journalist van Telegraaf) tijdens zijn speech op Lowlands!


'Laat mij een voorspelling doen: over zo'n twintig jaar zullen wij Nederland en Europa nauwelijks meer herkennen. Onze samenlevingen zullen minder vrij zijn. Er zullen meer onderlinge, etnisch-religieuze conflicten worden uitgevochten'. 

Als je maar vaak genoeg dat soort dingen gaat roepen en enkel op negativiteit gaat focussen wat volgens jou betrekking heeft op de drie i's: immigrate, integratie en islam, dan is het niet gek dat je daarmee juist extreem-rechts gaat voeden en daardoor juist zoiets veroorzaakt. 

'De politieke islam zal sterk zijn vertegenwoordigd in de gemeenteraden van de grote en middelgrote steden en ook in de Tweede Kamer. Sharia-rechtbanken zullen in de parallelle islamitische samenlevingen van de steden een deel van de rechtspraak hebben overgenomen'. 

Wat bedoel je met politieke islam? Er is toch maar 1 Islam. Islam is de enige ware religie en een alomvattend manier van leven. Wat is er mis mee als moslims gebruik maken van hun democratische rechten en vrijheden om binnen de kaders van de rechtsstaat vertegenwoordigd te zijn? 

En natuurlijk veroordeel ik die incidenten die hij opnoemde, men hoeft niet naar de afkomst van de daders te kijken maar naar de daad zelf. Daarom is het goed dat die daders strafrechtelijk vervolgd worden en bestraft worden. Islam verbiedt zulke criminele en misdadige handelingen. 

Zonder westerse (militaire) bemoeienis in de moslimwereld zouden er ook geen moslims hier zijn!