Tuesday, April 24, 2018

Wat vind ik van 'dubieuze' financiering van bepaalde Nederlandse moskeeën vanuit de Golfstaten?Vrijheid, democratie en gelijke rechten tussen man en vrouw. Men is bang dat geld uit Golfstaten deze waarden die we hier in onze democratischce rechtsstaat hebben zouden ondermijnen. Maar klopt dat wel? Zijn dit geen aannames? Waar zijn de bewijzen die het ondersteunen? 

Moslims die moskeeën bezoeken doen dat om daar te bidden, vooral het gezamenlijk vrijdaggebed wordt daar verricht. Er wordt dan een preek (khutbah) gegeven voor het gebed door de imam. Meestal wordt het in het Nederlands vertaald daarna of is de preek in het Nederlands. Het is allemaal openlijk en transparant. AIVD en NCTV en iedere burger kunnen een willekeurige moskee toch bezoeken om te horen wat daar gezegd wordt en wat daar gedaan wordt. 

Waar is men bang voor dan? En als er iets gezegd of gedaan wordt wat tegen onze wetgeving hier is, dan kunnen de autoriteiten toch zo'n persoon vervolgen, daar hebben we hier een strafrecht voor. Ik vind dat er onnodige angst en desinformatie verspreid wordt over de gang van zaken. 

Ik ben geen voorstander van die Arabische regimes uit de Golfstaten of andere regeringen in de moslimwereld. Dat zijn geen echte islamitische regeringen, ze zijn zelf marionetten van Amerika of andere grootmachten. 

De moslims hebben daar niet eens de vrijheid om volledig hun geloof te praktiseren of ernaar op te roepen of hun mening te uiten. Dat is omdat die repressieve regimes hen onderdrukt. Geleerden worden opgesloten en zelfs gemarteld die kritisch zijn op die regimes. 

Dus denk je nou echt dat die regimes in die 'onvrije' landen, hier moskeeën zouden steunen waar de volledige waarheid en ware islam gepredikt of onderwezen wordt?