Saturday, May 27, 2017

Ramadan is tevens een programmering voor de rest van het jaar!Naast het feit dat Ramadan vooral een heilige maand is en we verplicht zijn om te vasten en ook voor andere daden van aanbiddingen in deze maand de beloning immens is. Is het ook een uitstekende gelegenheid om nog meer discipline te ontwikkelen en jezelf intern en extern te zuiveren. 

Je kan van allerlei soorten verslavingen afkicken en ook afvallen. Je kan proberen om bij aanvang en verbreken van vasten enkel goede, pure, gezonde en halal voedsel en drinken tot je te nemen en van het tegenovergestelde volledig af te blijven. Het is ook van belang dat je met mate eet en drinkt. Drink vooral water, (groene) thee, melk en natuurlijke vruchtensappen en geen frisdrank of energiedrinks en zo. Dan zul je een echte detoxificatie doormaken en je zult er lichamelijk, spiritueel en geestelijk sterker en fitter uitkomen na een maand vasten. 

Bovendien zul je ook je hart reinigen middels veelvuldig gedenken van Allah en je zult ook helderder kunnen nadenken aangezien je van allerlei soorten zonden en ongehoorzaamheid aan Allah wegblijft zelfs als het klein lijkt. Als je dit met de juiste intentie doet dan zul je niet alleen beloond worden en betere moslim worden in deze maand maar je zult genoeg energie en doorzettingsvermogen ontwikkelen om jezelf als het ware te programmeren om ook de resterende 11 maanden van het jaar zo te leven.