Saturday, November 19, 2016

Korte ontmoeting van mij met Minister-President van Nederland Mark Rutte vanochtend


Ik hoorde vanochtend van een dorpsgenoot die tevens plaatselijk gemeenteraadslid voor CDA is dat Mark Rutte zou langskomen in ons dorp. Eerst zou hij in NH Hotel Leeuwenhorst zijn voor een VVD partijcongres over komende verkiezingen en daarna zou hij in het centrum van mijn dorp komen in het pannenkoekenhuis vlakbij mijn huis om daar wat te eten en te spreken met de inwoners.

Dus toen ik dat hoorde werd ik enthousiast. Want het is immers niet elke dat zo dat de premier van het land op bezoek komt in je dorp. Dus ik maakte een afspraak om hem te ontmoeten en kort gesprek met hem te voeren en wellicht een vlogje met hem op te nemen of een selfie te maken. Dus voordat ik vandaag moest beginnen met werken, ging ik om 11 uur even naar de plek waar hij zou komen. Daar sprak ik met mede-burgers en journalisten. Iets na 11 uur arriveerde hij. 

Vanochtend had ik korte ontmoeting met premier Rutte. Ik had geen tijd voor uitvoerig gesprek want ik moest gelijk werken daarna. Maar hij gaf me een hand en ik zei welkom in mijn dorp buiten pannenkoekenhuis. Het was in het centrum van mijn dorp Noordwijkerhout op loopafstand van mijn huis. Eenmaal binnen zei ik tegen hem voor de grap ik ben een bekende moslim. Hij zei oh wat leuk zeg. Hij zei hoe bevalt het? Ik zei prima met big smile. Toen vroeg ik of ik selfie mocht maken. Hij zei tuurlijk. Hij gaf me weer een hand tijdens het gesprek voor tweede foto shoot. Ik zei dat ik hem liever had dan Wilders. Hij zei dat is mooi. Toen ging ik snel naar buiten om mijn werk af te maken.