Monday, November 21, 2016

Het is tijd voor Partij van Allah!

وَ مَنۡ یَّتَوَلَّ اللّٰہَ وَ رَسُوۡلَہٗ وَ الَّذِیۡنَ اٰمَنُوۡا فَاِنَّ حِزۡبَ اللّٰہِ ہُمُ الۡغٰلِبُوۡنَ ﴿۵۶﴾
Wie zich aansluit bij Allah, Zijn gezant en hen die geloven -- Allah's partij -- zij zijn de overwinnaars!
(Koran 5:56).

Allah zegt in de Koran dat de Partij van Allah (HizbuAllah in het Arabisch) zal zegevieren. Het zijn gewoon gelovigen die de revelatie en voorbeeld van de profeet (vzmh) volgen om datgene wat Allah van ons wil en verlangt te bewerkstelligen. 

Het hoeft niet per se een politieke partij te zijn, maar het kan ook politieke en sociale aspecten hebben, immers de islam heeft daar ook richtlijnen voor, zo ook voor militaire, economische en andere aspecten van het leven van mensen. 

Er is echt zoveel onwetendheid. Zelfs bij moslims. Zeggen ze als je Partij van Allah wil oprichten dan doe je alsof je namens Allah spreekt. Terwijl moslims elke goede handeling in de naam van Allah (bismillah) dienen te doen. 

Allah zal tijdens dit leven nooit naar beneden komen om hier over ons mensen te regeren. Nee hij heeft juist ons leiding middels revelatie gezonden om daarmee te oordelen en te regeren. Dat is wat Partij van Allah wil doen. Datgene doen wat Allah wil dat we doen en wat we geleerd hebben van de laatste profeet (vrede zij met hem).