Wednesday, November 30, 2016

Door wangedrag van met name bepaalde Marokkaanse jongeren in Nederland wordt de PVV groot!


Let op. Als ik dit zeg dan kan niemand mij ervan beschuldigwn dat ik racistisch ben of wat dan ook. Aangezien ik zelf een moslim ben en tegen racisme en islamofobie en net als dat ik kritiek heb op extremisme vanuit moslimhoek zo heb ik ook kritiek op extremisme van PVV en soortgelijke populistische partijen.
Maar feit is wel dat die populistische en racistische partijen bestaansrecht nodig hebben. Ze hebben een achterban en draagvlak bij een deel van de samenleving. En de reden daarvan is mede extremisme en wangedrag onder etnische minderheden in dit land en dat komt bij alle minderheden en allochtonen voor net als dat het bij autochtone meerderheid voorkomt. Maar met name Marokkaanse jongeren vallen op omdat zij een relatief grote groep vormen binnen die minderheden.

Dus als zij neigen naar radicalisering en extremisme of criminaliteit en of mensen op straat of online lastig vallen dan heeft dat een directe positieve correlatie met groei van aantal PVV zetels in de peilingen. Net als dat als dreiging van IS toeneemt of ze plegen een aanslag (Moge Allah dat verhoeden) dan zal de PVV ook groter worden.

Daarom moeten we iets aan dit probleem doen. Het is een kwestie van oorzaak en gevolg. We moeten de hand in eigen boezem steken als moslims en allochtonen en meer aan zelfreflectie doen, met name onze Marokkaanse broeders en zusters moeten hun jongeren en kinderen heropvoeden en juiste islamitische kennis en gedrag bijbrengen.
Echt schandalig en schaamteloos hoe sommige meisjes live komen in bepaalde facebook groepen zoals 'multiculturele bijeen', zusters zou ik ze niet willen noemen, want hun gedrag is verre van wat de islam ons voorgeschreven heeft. Ik snap niet dat onze Marokkaanse broeders dat accepteren, waar is hun ghira (eergevoel) gebleven? Waarom laten ze hun meisjes en vrouwen op deze manier live komen?

Als ik kijk naar de staat van de ummah wereldwijd en specifiek in Nederland en aan de andere kant de opkomst van islamofobische en racistische partijen en groepen zoals de PVV van Wilders, dan begrijp ik hen wel aan de ene kant, kijk naar het gedrag van onze jongeren, kijk waar ze mee bezig zijn, mensen lastig vallen, met haram en fitna dingen bezig zijn, onzin zeggen, flirten, daten, in shisha lounges rond hangen, openlijk zondigen terwijl ze live komen zonder schaamte, criminele daden begaan en lui uitkering ontvangen, dit is niet hoe moslims behoren te zijn, vinden jullie het gek als onwetende niet-moslims zulke negatieve dingen met de islam gaan linken, terwijl het in werkelijkheid niets met islam te maken heeft, sterker nog het is verboden door islam.


Maar dat gezegd hebbende, heb ik wel respect voor alle goede praktiserende broeders en zusters van mij in het algemeen en bij de Marokkanen in het bijzonder in dit land, toegegeven het aandeel van praktiserende moslims bij hen is ook relatief hoger dan bij alle andere minderheden in dit land en tussen hen heb je hele goede, hardwerkende en wijze moslims met goed gedrag. Moge Allah hen laten toenemen zodat ze die anderen die niet zo zijn kunnen laten verminderen, ameen.

Ik hou van hen omwille van Allah. Zo zie je maar mijn kritiek was enkel constructief en omwille van Allah, ik heb geen afkeer van een bepaalde bevolkingsgroep. Ook heel veel Afghanen die dwalend en onwetend zijn en negatief verwesterd zijn kunnen op mijn kritiek rekenen, velen van hen hebben jammer genoeg de islam de rug toegekeerd of praktiseren islam onvoldoende, moge Allah hen ook leiden, ameen.


Hoe kunnen we ooit Het Heilige Land bevrijden als dit de staat van de ummah en onze jongeren is?
Extremistische haatzaaiers zoals Machiel de Graaf van de PVV maken nuttig gebruik van zulk wangedrag en van extremisme van IS'ers om haat te zaaien tegen alle moslims en islam in kwaad daglicht te stellen.