Friday, October 14, 2016

Weerlegging van de leugens van De Telegraaf en andere media over mij en de afgelopen rechtszittingNu word ik opeens een 'wannabe-jihadist' genoemd, oké. Ik was altijd tegen terrorisme en aanslagen van isis, mijn filmpjes op mijn youtube channel van vorige jaar zijn daar getuige van. Bovendien is die quote van Telegraaf over wat de rechter zei uit juiste context gehaald. Ik was juist in eerste helft van de zitting rustig en geduldig aan het luisteren naar tenlastelegging van OvJ en de drie rechters die mij in een soort van neo-inquisitie vorm gingen ondervragen over die citaten en andere zaken uit het dossier. 
Ik heb daar netjes en uitgebreid antwoord gegeven op hun vragen zoals jullie kunnen horen in de uitgelekte audio opname. Dat duurde iets van 1,5 uur. Nergens hoor je de rechter emotioneel worden of mij persoonlijk aanvallen of wat dan ook. 
Toen was het 5 minuten pauze en ik maakte van de gelegenheid gebruik om middag gebed te bidden en mijn advocaat zei buiten de rechtszaal dat ik me juist uitstekend verdedigd had en ik vond de rechters tot dat moment ook redelijk objectief. Later in tweede helft kwam requisitoir van OvJ en ik beluisterde dat en toen ging Azaan van Asr (namiddaggebed) automatisch af via app. 
Na 'Allahu Akbar' heb ik het uitgezet en zei tegen haar sorry gaat u maar verder. Die quote van de rechter toen hij zei dat ik onder druk of dwang toegevingen zou doen was juist op het moment waarop hij uit het dossier vraag stelde over het feit dat ik bedreigd en aangevallen was door IS supporters in Nederland en dat ik op het moment dat zij met hele groep mij intimideerden gezegd had dat ik niet meer in media kritiek op hen of IS zou uiten. Ik legde uit dat onder dwang je bepaalde dingen soms mag zeggen in de islam, weliswaar was vervolging door de staat ook een vorm van druk en dwang maar ik bleef oprecht en waarheid mezelf verdedigen. Toen werd de rechter misschien beetje geïrriteerd omdat hij niet datgene hoorde wat hij wilde horen of hij had niets kunnen vinden om mij daarop te veroordelen.

Er waren vandaag (12-10-2016) paar journalisten aanwezig tijdens de zitting waaronder deze Telegraaf 'journalist'. Ik zei nog tegen hem dat hij geen sensatie moest creëren en geen negatieve berichtgeving moest verspreiden, want een van de oorzaken van het feit dat ik terecht stond vandaag was dit soort sensationele onzin berichtgeving van dit soort haatmedia over mij afgelopen jaren. Ik zei dat hij objectief moest zijn en niet het erger moest laten lijken dan het is. Maar blijkbaar heeft hij dat niet gedaan. Je ziet ook duidelijk hoe amateuristisch hij is en de naam journalist onwaardig. Aan het begin van het korte artikel zegt hij dat Justitie 8 weken eist en op het eind maakt hij er 8 maanden van. Hoe dan ook ik heb mezelf goed verdedigd en in shaa Allah word ik vrij gesproken en anders ga ik met mijn advocaat net zo lang in hoger beroep tot de Europese rechter todat ik de zaak gewonnen heb en mijn naam gezuiverd heb en helemaal vrij gesproken ben in shaa Allah!

Chillen met broeder

A photo posted by Shabir (Maiwand) (@shabirmaiwand) on

All praise belongs to Allah. Smile it's sunnah. 😀

A photo posted by Shabir (Maiwand) (@shabirmaiwand) on