Sunday, October 16, 2016

Wat we kunnen leren uit het bestuderen van het leven van alle profeten en boodschappers van Allah!Wat we in het leven van alle profeten (vrede zij met hen) zagen die in Koran vermeld staan is dat ze eerst dawah deden en de waarheid zeiden en het goede geboden en slechte verboden, daardoor gingen ze in tegen de status quo en het establishment, al-mala' (elite) genoemd in de Koran die baat hadden in het instand houden van die status quo, omdat ze mensen aan het uitbuiten en onderdrukken waren en onrecht aan het begaan waren, zonder dat die mensen het wisten, omdat ze afgeleid werden van het echte doel van het leven en bezig waren met vermaak en het volgen van begeerte. Ook werden valse religies die draaiden om het aanbidden van meerdere valse afgoden ervoor bedoeld om de mensen dom en makkelijk onder controle te houden.
Kortom de profeten (vrede zij met hen) wilden de mensen bevrijden en in opstand brengen tegen die tirannieke heersers met hun door mensen gemaakte wetgevingen om de mensen als slaven te nemen en zelf rijk te zijn en goed leven te leiden, terwijl de meerderheid van de mensen gebukt waren onder zware arbeid en het geven van belasting aan de elite in verschillende vormen.
Toen de elite zagen dat de profeten volgelingen begonnen te kregen en bang werden dat ze hun macht konden verliezen toen gingen ze eerst intellectuele strijd aan met die profeten, maar natuurlijk gingen ze die verliezen. Daarna kwamen ze met intimidaties of bedreigingen of ze wilden die profeten en hun volgelingen omkopen door ze te verleiden met beloningen. In sociale psychologie wordt dat 'the sticks and carrots methode' genoemd. Je bestraft iemand met stok of je geeft ze beloning in de vorm van wortel, stok symboliseert de zwaardmacht van de staat en wortel de verschillende vormen van beloningen, zoals uitkering en subsidie etc.
Kortom als ze zien dat die profeten en hun volgers niet veranderen en door gaan met hun vreedzame revolutie, dan worden ze aangevallen met geweld, of ze worden gevangen gezet, uit het land verdreven of gedood.
Maar de uiteindelijke overwinning is voor de moslims want die hebben de steun van Allah en Allah bestraft het onrechtvaardige volk en hun leiders veriezen ook in deze wereld.