Tuesday, October 11, 2016

Terechte punten van kritiek vanuit de hoek van onafhankelijke dawah-dragers op het voorstel van Al-Yaqeen


Het is eigenlijk toch best triest dat Al-Yaqeen zegt dat omdat bepaalde moslims jammer genoeg niet de rechten van de vrouwen geven binnen een islamitische huwelijk waar ze recht op hebben en misstanden soms voorkomen, dat ze dan maar eerst verplicht bij de taghut hun huwelijk moeten legaliseren voordat de moskee het ten opzichte van Allah en Zijn wetgeving erkend.

Is dit niet een vorm van de wetgeving en systeem van taghut boven die van Allah plaatsen? En is naleving van de wetten van het land waarin je leeft absoluut of zijn er uitzonderingen bijvoorbeeld omdat bepaalde wetten ervan indruisen tegen de shariah? Want we kennen ook het principe van er is geen gehoorzaamheid aan wen schepsel als het ongehoorzaamheid aan Allah betekent.

Ik vind dat broeders Abdul-Jabbar Van de Ven en Abou Hafs terechte kritiek op die 'fatwa' of 'advies' hebben gegeven.

Het zou beter zijn als die moskee├źn zich juist zouden inspannen om die huiselijke problemen op te lossen en misstanden in het huwelijk weg te ruimen zoals de shariah heeft voorgeschreven. Dan zouden de moslims niet eens behoefte hebben aan de taghut als ze zelf onderling hun geschillen zouden kunnen oplossen.