Thursday, October 27, 2016

Is de Taghut zelf verantwoordelijk voor 'radicalisering' onder moslimjongeren en de zogenaamde uitreizigers?Uit een van de recente Zembla uitzendingen zou blijken dat een van de propagandisten van IS in Nederland zou verblijven en hij werd zelfs geïnterviewd door Zembla, de vraag is dan, als Zembla weet waar hij is en wat hij doet, waarom laat de overheid en specifiek NCTV en AIVD hem zijn gang gaan en anderen zoals hem om Hollywood kwaliteit propaganda filmpjes voor IS te maken en online te verspreiden?
Dit is hetzelfde als EO die een interview met Dennis Honing en Zakariyya Droste afneemt terwijl Droste op het punt staat om naar Syrië te gaan, als de EO ervan op de hoogte was, was de AIVD en NCTV dan in slaap of zo? Konden ze hem simpelweg niet tegen houden? En waarom wordt Dennis daar niet voor vervolgd? Terwijl hij duidelijk wist wat hij van plan was en hem zelfs mee hielp met zijn reis en alles.

Eind 2011 of 2012 kwam een mevrouw genaamd Marion van San mij interviewen in Leiden, zoals vele journalisten en academici in die tijd deden. Zij stelde zich voor als 'sociologe' verbonden aan Rotterdamse Universiteit en ze zou onderzoek doen naar (moslim)jongeren en hun idealen. Ik had het interview toen opgenomen en op mijn kanaal geplaatst.
Later kwam ik erachter dat ze waarschijnlijk voor AIVD werkte en zich bezig hield met 'radicalisering' onder moslimjongeren.
Maar wat interessant is, is dat ze toen mij vroeg waarom er zo weinig jihadisten in Nederland waren, letterlijk zei ze waarom er zo weinig moslimjongeren naar moslimlanden gaan om daar jihad te doen, terwijl sommigen er wel over spreken op sociale media.
Dat zette mij aan het denken, vooral omdat in daaropvolgende jaren opeens relatief veel jongeren vertrokken. Hoe kwam dat? Heeft de Taghut of bepaalde instanties niet juist dit proces gestimuleerd om hogere budgetten te krijgen of voor andere reden? Dit zijn legitieme vragen en er moet onafhankelijk onderzoek gedaan worden om hier antwoord op te krijgen.