Monday, September 26, 2016

Is een door de staat aangewezen Pro Deo advocaat wel helemaal integer en betrouwbaar?
Vanmiddag gesprek met mijn advocaat. Eerlijk is eerlijk, tot hoeverre kun je als moslim zijnde die vervolgd wordt om zijn mening door de staat een Pro Deo advocaat aangewezen door die zelfde staat vertrouwen vandaag de dag? Het is niet zo dat ik hem totaal wantrouw of pessimistisch ben of complot denker, maar niets mis mee om beetje kritisch te zijn. Vooral omdat hij bij het eerste verhoor al tegen mij zei dat hij hoopte dat het een zaak zou worden om te zien waar de grenzen van vrijheid van meningsuiting liggen, dat vond ik opmerkelijk. Een advocaat hoort mij juist te verdedigen en waarheid en rechtvaardigheid moet op de eerste plaats staan. Maar volgens mij draait het in de advocatuur vandaag de dag vooral om eigen belang, zoveel mogelijk geld verdienen door uren te maken. Ik hoop niet dat er corruptie aanwezig is of dat ze bevooroordeeld zijn ten op zichte van moslims door inherente haat tegen islam door onwetendheid of media brainwashing.

This is Koté Ashro in Maidan Shahr (Afghanistan). Originally our family is from this place.

A photo posted by Shabir (Maiwand) (@shabirmaiwand) on