Sunday, September 18, 2016

Eventjes stil staan bij bepaalde gang van zaken in Nederland en de wereld

Er zijn bepaalde dingen gaande in de wereld. Dat proces speelt zich een geruime tijd af. Vooral in de media worden bepaalde onderwerpen disproportioneel vaak naar voren gebracht en belicht.

We hoorden de laatste tijd veel over de zogenaamde rappers en vloggers van allochtone afkomst die voor overlast zouden zorgen en treitergedrag zouden vertonen ten opzichte van de gezagsdragers en mede-burgers. Maar hoe is is dat probleem eigenlijk? Zijn er niet grotere en ergere problemen in dit land en in de rest van de wereld? Waarom krijgt dit zoveel aandacht en niet zaken die er echt toe doen?

Afgelopen zomer en daarvoor gingen ze vaak praten over de zogenaamde dreiging van IS, de terreurdreiging die daarvan uit zou gaan. Dat doen ze wanneer de journalisten en media mensen en politici geen andere actuele en belangrijke onderwerpen ter beschikking hebben om over te praten en te schrijven of als ze juist de aandacht van de mensen willen afleiden van zaken die er echt toe doen en die van wezenlijk belang zijn.

Terwijl ze ons bezig hielden afgelopen weken over een paar werkloze amateuristische en onwetende hangjongeren en rappers die beetje op straat aan het uithangen waren en de gangster aan het spelen waren, mede ge├»nspireerd door jarenlange media brainwashing, vooral afkomstig uit Hollywood, waren ze in de Tweede Kamer bezig om een wet supersnel door te voeren waardoor ons organen automatisch ter beschikking van de staat zouden komen na onze dood als wij niet expliciet 'nee' gezegd zouden hebben en de kans daarop zou groot zijn als de meeste mensen niet eens op de hoogte zouden zijn dat zo'n wet ├╝berhaupt aangenomen was. Nu moet het weliswaar nog door de Eerste Kamer en er is alsnog wat media aandacht en vanzelfsprekende afweer daartegen onder een deel van de bevolking gekomen, zo zie je maar hoe machtig de media is. Hoe ze door middel van afleidingsmanoeuvres en framing een bepaald niet-bestaand of niet-significant 'probleem' onder de aandacht van de mensen brengen om stiekem op de achtergrond andere plannen door te voeren die onderdeel uitmaken van een beleid die jarenlang tot stand gekomen is en uitgevoerd wordt.