Wednesday, May 4, 2016

Over undercover-boek van Maarten Zeegers over salafisten in Nederland en de reactie van Jan Jaap de Ruiter daarop'De miezerigheid van moslims
Dit allemaal gezegd hebbende is het allemaal veel interessanter om te vernemen wat dan de bevindingen van would-be-Mustafa-Maarten-Zeegers waren. Wat mij eigenlijk het meeste opviel is de miezerigheid van veel van de moslims die Zeegers opvoert. Ze zijn bezig met hun eigen moskeetje, ze zijn druk anderen te verketteren, ze gedragen zich uiterst kinderachtig en verder zien velen er geen been in de gemeente financieel een beentje te lichten. Het is een en al treurigheid. Zou dit het beeld zijn van die ideale islamitische oemma, en zou dit ook het beeld zijn van die islamitische heilstaat à la ISIS, dan kan ik me niet anders voorstellen dan dat alle moslims gillend Transvaal en aanverwante wijken in Den Haag uit zouden willen rennen. Wat overigens velen ook doen, volgens Zeegers. Omdat ze inzien dat er daar geen echte toekomst voor hen inzit'.
Jan Jaap de Ruiter inderdaad hoewel zijn methode van infiltratie onethisch is en vanuit islamitisch oogpunt wellicht strafbaar, vind ik wel dat hij een aantal pijnlijke waarheden zoals deze hierboven naar buiten heeft gebracht over het reilen en zeilen van de moslims in Nederland. Het is pijnlijk en bitter als een voormalige insider dat zegt en die nu openlijk als een outsider fungeert, maar daar moeten moslims echt iets aan gaan doen, want zo'n negatieve beeld is niet goed voor de dawah en door deze gang van zaken zullen moslims niet veel kunnen bereiken in Nederland.