Tuesday, May 3, 2016

Ik voel me niet helemaal vrij, maar geniet wel van het levenAls je een moslim bent met een uitgesproken mening en je maakt gebruik van je grondrecht om je mening te uiten, dan komt men al snel in problemen met de autoriteiten of met islamofobische haters die je gaan verklikken en leugens over je gaan verspreiden en je zwart maken en je accounts op sociale media rapporteren zodat het geblokkeerd en uitgeschakeld wordt enzovoort.

Maar dat niet alleen, je krijgt ook te maken met de interne vijanden, van zogezegde 'moslims'. Het zijn dan vooral hypocrieten, extremisten en andere dwalenden van uiteenlopende sekten die in jou een 'bedreiging' zien tegen hun valsheid en dwaling. Aangezien ik de waarheid probeer te verkondigen en alles wat ik doe en zeg probeer ik in lijn te laten zijn met revelatie (religie) en de realiteit (werkelijkheid). 

Maar omdat ik een gelovige moslim ben die in Allah gelooft en ik heb vertrouwen in Allah, weet ik zeker dat Hij me zal beschermen tegen deze shayateen (menselijke duivels), de volgers van de Dajjal en de Shaitan. Ik zal altijd gebruik maken van mijn grondrechten en mensenrechten om de waarheid te verkondigen en dawah te doen, dat wil zeggen op vreedzame wijze mensen uitnodigen naar de ware religie en hen wakker proberen te maken uit allerlei illusies en fantasieën. 

Tegelijkertijd werk ik en studeer ik hard en wil mijn eigen toekomst opbouwen en focussen op mijn eigen leven. Ik geniet elke dag van het leven en probeer het beste van elke dag te maken.Bestuursethiek

A photo posted by Shabir (Maiwand) (@shabirmaiwand) on

Waarom zouden we moreel moeten handelen? 😊

A photo posted by Shabir (Maiwand) (@shabirmaiwand) on

Nieuwe Al-Hijra moskee in Leiden Mashaa'Allah 😊

A photo posted by Shabir (Maiwand) (@shabirmaiwand) on

Vlakbij een molen

A photo posted by Shabir (Maiwand) (@shabirmaiwand) on

Van Bollenstreek via Leiden naar Den Haag en terug vandaag.

A photo posted by Shabir (Maiwand) (@shabirmaiwand) on