Wednesday, July 1, 2015

Dennis AbdelKarim Honing is diep gezonken!Hiermee staat de PVV-aanhang positiever ten opzichte van geweld dan bijvoorbeeld de aanhang van het Vlaams Belang waar 23% politiek geweld acceptabel vindt. Van de aanhang van de Deense Volkspartij vindt 15% geweld acceptabel en van de Oostenrijkse FPÖ 17%, van de English Defense League 34% en van Bloc Identitaire 43%. Veel meer dan de aanhangers van andere rechts populistische partijen, is voor de PVV-aanhangers islamitisch extremisme een bron van zorg. 48% van de PVV-stemmers rekent islamitisch extremisme tot de 2 belangrijkste punten van zorg; bij alle andere rechts populistische partijen ligt dat op 40% of ver daaronder.
Dat blijkt allemaal uit het onderzoek The New Face of Digital Populism van de Britse denktank Demos op basis van een online enquete onder de aanhang van populistische rechtse partijen in Europa in 2011. 
Het onderzoek bevestigt het beeld uit een onderzoek van Motivaction uit 2009 (blz. 5) waaruit bleek dat 26% van de PVV'ers geweld af en toe toelaatbaar vindt tegenover 11% van de niet-PVV'ers. Dit percentage ligt ook hoger dan de 14% van de moslims (blz 247) die geweld soms toelaatbaar vindt. PVV'ers worden ook sneller nerveus (31% tegen 9% in de bevolking). Uit hetzelfde Motivaction onderzoek (pagina 5 en 6) blijkt dat PVV'ers aanmerkelijk minder vaak problemen hebben met liegen in moeilijke situaties - zeg maar taqqiya. Zo probeert 33% in moeilijke situaties soms een probleem op te lossen met een leugentje (tegenover 18% in de totale bevolking). Ook maakt 18% van de PVV wel eens misbruik te maken van iemands vertrouwen, tegenover 7% in de totale bevolking.

PVV'ers hebben volgens het Motivaction-onderzoek een geringe betrokkenheid bij de wereld. Uit onderzoek van GFK bleek ook dat PVV-stemmers minder geld aan goede doelen geven dan stemmers op andere partijen. Verder zijn er onderzoeken waaruit blijkt dat PVV-stemmers minder op hebben met culturele en etnische diversiteit en de emancipatie van vrouwen en homo's, Ze hebben ook weinig moeite met samenwerking met anitisemitische partijen in Europa. De PVV-stemmer heeft er gezien de aanhoudende populariteit van de partij blijkbaar ook geen moeite mee dat de afstand tussen de PVV en klassiek extreemrechtse formaties volgens onderzoekers is afgenomen. 


Wat is dit nou voor onzin!
Van Aartsen: 'Rellen schuld van warmte en ramadan'
Alsof alleen maar moslims daar rellen! Ramadan verbiedt juist zulke handelingen. Bovendien is het in de avond na zonsondergang en dan is het ook minder warm.