Tuesday, May 19, 2015

Mijn reactie op de column van Ismail Selvi op Jalta.nl met de titel: 'Sekteleiders van losers: Appa en Al-Jaberi'
Nee, ik ga niets meer doen aan mijn baard, gewoon zo laten inshaa'Allah, niet meer trimmen, laat staan scheren. En bovendien, hoewel ik ook een soort van moslim activist ben en tegen racisme ben, hoor ik niet echt in het rijtje Bouzerda, Appa en Al-Jaberi thuis. Zij zijn heel anders dan ik, noch doen zij dawah of hebben dat ooit gedaan, ze lijken mij ook niet echt praktiserende moslims. Hoewel ik ook verre van perfect of zo ben, maar ik probeer tenminste datgene wat ik zeg en doe conform de islamitische voorschriften te houden en mijn doel is een islamitische doel, niet zozeer nationalistisch, etnisch of enkel gericht op een bepaalde groep of wereldse en persoonlijke belangen. En men kan mij toch niet kwalijk nemen als ik geen strafblad wens of andere problemen, ook in het doen van dawah of islamitisch activisme moet men wijsheid gebruiken, dus niet onnodig jezelf of anderen in problemen brengen, terwijl je wel strategisch en effectief moet werken voor de islam en de ummah. En het feit dat hij teveel op kledingstijl en zo focust, laat zien dat hij best wel oppervlakkig is. Hoewel zijn kritiek op die andere personen terecht kan zijn tot een bepaalde hoogte, vind ik niet dat het op mij van toepassing is, moge Allah ons allemaal meer oprechtheid, waarachtigheid, wijsheid, kennis en zuivere intentie schenken ameen