Saturday, March 28, 2015

Mijn reactie op het programma 'Orthodox zijn in Nederland' uitgezonden via de Moslim Omroep vandaag


Na de ontwikkelingen van afgelopen jaren in de Benelux en westen in het algemeen met betrekking tot islam en moslims van dichtbij gevolgd te hebben en de reactie daarop vanuit de media en politiek, ben ik tot de conclusie gekomen dat de tijd van beide extreme kampen van Abu's en Umm's met uitkering die dag in dag uit aan het schreeuwen waren online als offline, die in extremisme, takfiri en khawarij mentaliteit vervallen zijn en groepen zoals IS steunen en alsmede van Aboutaleb's, Marcouche's, Dibi's, ElForkani's en Wijbenga's ten einde is!

Nu is het tijd voor een nieuw en verfrissend geluid! Weliswaar vastgehouden aan islamitische identiteit, normen, waarden, ideologie en principes, maar tegelijkertijd participerend, anticiperend en actief in de maatschappij, weliswaar denken, gelovigen, spreken en doen vanuit islamitisch perspectief en gebaseerd op de revelatie, maar tevens zeer bewust van de realiteit rondom ons en in de wereld in het algemeen.
Kortom echte en ware moslims met kennis van religie en realiteit, die het middenpad volgen tussen de twee extremen in, waardoor ze meer zullen betekenen voor islam en moslims hier en elders, als mede de mensheid in het algemeen, althans de goedwillende meerderheid onder hen.

Orthodoxie is niets anders dan de islam leren kennen, praktiseren en uitdragen zoals het behoort. Terug naar de zuivere leer (fundament). Het leek erop alsof de participanten in 'Orthodox zijn in Nederland' de schade veroorzaakt door extremisten probeerden te herstellen. Extremisme, negatieve radicalisme en voortvloeiende terrorisme en slecht gedrag naar je medemensen toe maakt meer kapot dan je lief is.

En als laatste moet ik zeggen dat Abou Hafs een goede broeder is! Zo zie je maar, van de juiste kennis van religie en realiteit, wordt je rustiger van! Hij is een voorbeeld voor al die Marokkanen, met name de IS fanaten en andere extreme van ElForkani's, Marcouches, en Dibi's!